Dobrodošli u Ribič!
Restoran Ribič svojom obiteljskom tradicijom održanom s koljena na koljeno, slavi obljetnicu dugu 50 godina. Smješten u srcu Zagorja, okružen vrijednim povijesnim znamenitostima i poznatim povijesnim ličnostima ne zaostaje ni sa svojom bogatom gastronomskom ponudom. Svih ovih pet desetljeća i tajno sačuvanih receptura nisu zaboravljena autohtona tradicionalna jela kao što nisu zanemarena sva ona nepca željna uz tradicionalno, kušati i dašak moderne gastronomije.
Restoran je nadaleko poznat po spravljanju Zagrebačkog odreska pozamašne veličine, a uz vješte i kreativne ruke osoblja iz našeg jelovnika preporučujemo odležane steakove, janjeće kotlete sa žara, teleću koljenicu ispod peke kao i morske specijalitete koji postaju prava delicija na Vašem tanjuru. Ponuda je obogaćena vrhunskom vinskom kartom, domaćim vinom i muškatom iz riznice restorana.
*iz naše pušnice-pušnica je zatvorena, izdvojena prostorija namijenjena sušenju i dimljenju mesa. Na podu je mjesto za sporo izgaranje drveta. Izgaranje stvara hladni dim koji nježno oplakuje meso koje visi u gornjem dijelu pušnice i ljupko ga aromatizirajući zaštićuje.
*ZAGORSKE DELICIJEDomaći špek, kobasice, salama, orasi
GOVEĐA JUHADomaći rezanci, mrkva, celer, peršin
KREMASTA JUHA OD VRGANJAVrganji, krutoni od domaćeg kruha, peršin
JUHA OD BUČEMuškatna tikva, karamelizirane bučine koštice, kopar
*zagorski kraj- prava je riznica neobičnih poslastica koje silom prilika i siromaštva domišljate Zagorke pripremale svojim mnogobrojnim obiteljima, a jedna od tih su zasigurno tradicijski zagorski štrukli koje Vam od srca preporučujemo da probate.
ZAPEČENI ZAGORSKI ŠTRUKLIVučeno tijesto, svježi kravlji sir, fino vrhnje
RIŽOTO OD KOZICAJadranske kozice, povrće, čips od sira
CRNI RIŽOTO OD SIPEVirska sipa, crnilo, čips od sira
*zagrebački odrezak- tradiciju našeg doma predstavlja odrezak kojeg punimo finim sirom i šunkom te ga uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice. Zatim ga pržimo sa minimalnim količinama ulja te ga dovršavamo u pećnici. Vi dragi naši gosti, o njemu pripovjedate već nekoliko desetljeća. Od srca jedno najiskrenije hvala!
*ZAGREBAČKI ODREZAK
Svinjetina
Puretina
Teletina
MINI ZAGREBAČKI ODREZAK
Svinjetina
Piletina
Puretina
Teletina
MEDALJONI U UMAKU OD ŠAMPINJONA
Svinjski file
Pureći file/
Teleći file
PLATA RIBIČ (za dvije osobe)
Medaljoni lungića, pureći file, gurmanska pljeskavica, čevapčići, ražnjići, pileći zabatak, ploške mladog krumpira, restani krumpir, umak od šampinjona
PLATA DELICIJE (za dvije osobe)
Juneći biftek, teleći medaljoni, janjeći kotleti, pečeno povrće, ploške mladog krumpira
PUNJENA PLJESKAVICA
Meso junetine i svinjetine, fini slani sir
BIFTEK S TARTUFIMA
Juneći file. umak od crnog istarskog tartufa, svježi tartuf
BBQ REBARCA
Marinirana sous vide svinjska rebarca, barbeque umak
PUNJENI LUNGIĆ
Svinjski file, fina šunka, fini sir
BEČKI ODREZAK
Prženi krumpirići, kečap
RAŽNJIĆI
Prženi krumpirići, kečap
ČEVAPČIĆI
Prženi krumpirići, kečap
PLOŠKE ILI KRIŠKE MLADOG KRUMPIRA
PEČENO POVRĆE
Tikvice, paprike, mini rajčice
SEZONSKA SALATA
Zelena salata, zelje, rajčice, radič
SALATA MIX
Matovilac, zelena salata, radič, mini rajčice, zelje
CHEFOVA SALATA
Rukola, mini rajčice, fini slani sir, crne masline
ŠOPSKA SALATA
Rajčica, paprike, krastavci, fini slani sir
Domaća štrudla sa sladoledom od vanilije
Panna Cotta
Čokoladni souffle sa sladoledom od vanilije
Sladoled