Restoran Ribič
Menu

Rezervirajte svoj stol

Radno vrijeme:
Ponedjeljak - Petak i Nedjelja 9 - 23h.
Subota 9 - 01h





Dobrodošli u Ribič!
Restoran Ribič svojom obiteljskom tradicijom održanom s koljena na koljeno, slavi obljetnicu dugu 50 godina. Smješten u srcu Zagorja, okružen vrijednim povijesnim znamenitostima i poznatim povijesnim ličnostima ne zaostaje ni sa svojom bogatom gastronomskom ponudom. Svih ovih pet desetljeća i tajno sačuvanih receptura nisu zaboravljena autohtona tradicionalna jela kao što nisu zanemarena sva ona nepca željna uz tradicionalno, kušati i dašak moderne gastronomije.
Restoran je nadaleko poznat po spravljanju Zagrebačkog odreska pozamašne veličine, a uz vješte i kreativne ruke osoblja iz našeg jelovnika preporučujemo odležane steakove, janjeće kotlete sa žara, teleću koljenicu ispod peke kao i morske specijalitete koji postaju prava delicija na Vašem tanjuru. Ponuda je obogaćena vrhunskom vinskom kartom, domaćim vinom i muškatom iz riznice restorana.

*iz naše pušnice-pušnica je zatvorena, izdvojena prostorija namijenjena sušenju i dimljenju mesa. Na podu je mjesto za sporo izgaranje drveta. Izgaranje stvara hladni dim koji nježno oplakuje meso koje visi u gornjem dijelu pušnice i ljupko ga aromatizirajući zaštićuje.


*ZAGORSKE DELICIJE
Domaći špek, kobasice, salama, orasi

DOMAĆI KRAVLJI SIR S VRHNJEM

GOVEĐA JUHA
Domaći rezanci, mrkva, celer, peršin

KREMASTA JUHA OD VRGANJA
Vrganji, krutoni od domaćeg kruha, peršin

JUHA OD BUČE
Muškatna tikva, karamelizirane bučine koštice, kopar

*zagorski kraj- prava je riznica neobičnih poslastica koje silom prilika i siromaštva domišljate Zagorke pripremale svojim mnogobrojnim obiteljima, a jedna od tih su zasigurno tradicijski zagorski štrukli koje Vam od srca preporučujemo da probate.


ZAPEČENI ZAGORSKI ŠTRUKLI
Vučeno tijesto, svježi kravlji sir, fino vrhnje

RIŽOTO OD KOZICA
Jadranske kozice, povrće, čips od sira

CRNI RIŽOTO OD SIPE
Virska sipa, crnilo, čips od sira

*zagrebački odrezak- tradiciju našeg doma predstavlja odrezak kojeg punimo finim sirom i šunkom te ga uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice. Zatim ga pržimo sa minimalnim količinama ulja te ga dovršavamo u pećnici. Vi dragi naši gosti, o njemu pripovjedate već nekoliko desetljeća. Od srca jedno najiskrenije hvala!


*ZAGREBAČKI ODREZAK
Svinjetina
Puretina
Teletina

MINI ZAGREBAČKI ODREZAK
Svinjetina
Piletina
Puretina
Teletina

MEDALJONI U UMAKU OD ŠAMPINJONA
Svinjski file
Pureći file/
Teleći file

PLATA RIBIČ (za dvije osobe)
Medaljoni lungića, pureći file, gurmanska pljeskavica, čevapčići, ražnjići, pileći zabatak, ploške mladog krumpira, restani krumpir, umak od šampinjona

PLATA DELICIJE (za dvije osobe)
Juneći biftek, teleći medaljoni, janjeći kotleti, pečeno povrće, ploške mladog krumpira

PUNJENA PLJESKAVICA
Meso junetine i svinjetine, fini slani sir

PILEĆI ZABATAK bez kosti

BIFTEK S TARTUFIMA
Juneći file. umak od crnog istarskog tartufa, svježi tartuf

BBQ REBARCA
Marinirana sous vide svinjska rebarca, barbeque umak

JANJEĆI KOTLETI

PUNJENI LUNGIĆ
Svinjski file, fina šunka, fini sir

BEČKI ODREZAK
Prženi krumpirići, kečap

RAŽNJIĆI
Prženi krumpirići, kečap

ČEVAPČIĆI
Prženi krumpirići, kečap

SEZONSKA SALATA
Zelena salata, zelje, rajčice, radič

SALATA MIX
Matovilac, zelena salata, radič, mini rajčice, zelje

CHEFOVA SALATA
Rukola, mini rajčice, fini slani sir, crne masline

ŠOPSKA SALATA
Rajčica, paprike, krastavci, fini slani sir

GRAH SALATA S DOMAĆIM BUČINIM ULJEM

PANNA COTTA
Čokolada ili šumsko voće

ČOKOLADNI SOUFFLE
Vrući čokoladni kolač, sladoled od vanilije, bobičasto voće

PALAČINKE
Nutella, čokolada, orasi, sladoled, domaći pekmez